Troje

Iedereen kent wel het tragische verhaal van Helena van Griekenland en Paris van Troje. Ons kamp in 2015 was lichtjes op deze legende gebaseerd. Het begon allemaal met een groot feest in Griekenland om het huwelijk te vieren tussen de Trojaanse koning Menelaos en de mooie Helena. Helaas verleidde Paris van Troje Helena op haar eigen trouwfeest en besloten ze dan ook om na het huwelijk, waar heel Griekenland op uitgenodigd was, te vluchten naar de ommuurde stad van Troje. Dit konden wij als trotse Grieken natuurlijk niet gewoon laten gebeuren.  

Menelaos was woedend en samen met zijn broer Agamemnon verzamelde ze hun sterkste krijgers ,waaronder de legendarische Achilles. Om de nieuwe rekruten klaar te stomen voor de oorlog tegen Troje hielden ze een intensieve Spartaanse training en Olympische Spelen.

Na de nodige onderhandelingen, sluiptochten, en overvallen van Trojaanse handelscaravanen konden we het Trojaanse fort bestormen en via geheime routes hun boodschappers de pas afsnijden. Helaas konden we niet op tegen de hoge muren van fort dus moesten we een list verzinnen.

Hier kwam het Trojaanse paard bij te pas, een bouwwerk waarmee de Trojanen ons binnen hun muren zouden laten. In het paard zaten namelijk onze oudste en meest dappere krijgers die voor ons de poort zouden openzetten. Na een bangelijke slotshow was Troje veroverd en konden we het Trojaanse paard verbranden in een gigantisch kampvuur wat helaas het einde van het kamp betekende.